Matematik

Summer, arealer og integraler

19. januar 2011 af LiseHanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej derude. Jeg har lidt problemer med en opgave omkring summer, arealer og integraler. Jeg har siddet med den i meget lang tid og den skulle være meget simpel.

Opgaven lyder: 

Vis, at arealet af den punktmængde, der i intervallet [0;b] er begrænset af grafen for f(x)=x^3 og x-aksen, er lig med 1/4 b^4

Det er nok der hvor man skal inddele intervallerne [0;b] i n del intervaller, jeg er gået i stå ved. 

Jeg håber der nogen der kan hjælpe mig hurtigt, da den skal afleveres på fredag ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn det bestemte integral

0b x3 dx .

Benyt, at ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k .


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. januar 2011 af SuneChr

∫x3dx  (fra 0 til b)  =  [(1/4)x4] (fra 0 til b)  =  1/4 b4


Svar #3
19. januar 2011 af LiseHanse (Slettet)

 Tak for hjælpen. Så alt det der med at inddele intervallet [0,b] i n del intervaller er lige meget. Det eneste der faktisk skal gøres er, at man skal tage x^3 stamfunktion?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er helt korrekt.


Svar #5
19. januar 2011 af LiseHanse (Slettet)

 Super. Tak


Skriv et svar til: Summer, arealer og integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.