Matematik

1. Bestem parameterfremstillingen VIGTIGT! hjælp tak !

19. januar 2011 af Aamer (Slettet) - Niveau: A-niveau

 1. Bestem parameterfremstillingen for den linje, der går gennem punktet P(2,3), og som er parallel med linjen med ligningen 3x – y + 1 = 0

Forstår ikke helt hvad jeg skal gøre :) hjælp og lidt forklaring ku være perfekt


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af PeterValberg

 af linjens ligning fremgår det at linjens normalvektor er <3,-1>

tværvektoren <1,3>til denne normalvektor kan anvendes som retningsvektor for den linje, der går gennem det angivne punkt parallel med linjen 3x-y+1=0

<x,y> = <2,3> + t·<1,3>

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 1. Bestem parameterfremstillingen VIGTIGT! hjælp tak !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.