Matematik

Vektorregning:( hjælp! areal

20. januar 2011 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har virkelig brug for hjælp til denne opgave!

I et koordinatsystem i planen er en trekant ABC givet ved punkterne A(-2,1), B(3,-1) og C(1,-2)

a: Bestem arealet af trekanten

b: Bestem koordinatsættet til projektionen af vektor AB på vektor AC

c: Punktet H ligger på linjen gennem A og C, således at vektor BH er vinkelret på vektor AC. Bestem koordinatsættet.

Ved godt hvordan man bestemmer et areal ved paralellogram, og ved også godt hvordan man laver projektion af vektor på vektor
- men jeg har jo ikke vektorerne? hvad gør jeg så??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af Duffy

Udregn vektorerne fra A til B og fra A til C


Svar #2
20. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 hvordan gør man det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2011 af JW09496 (Slettet)

Vektor AB=√(x2-x1)^2 + (y2-y1)^2

Her får du afstanden mellem vektor A og B


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2011 af Duffy

#2: Prøv at kigge på formlen i din bog, om hvordan man finder vektors koordinater, når man kender to punkter.


Svar #5
20. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

i min står der at vektor AB = (b1-a1 b2-a2)

så får jeg vektor  AB til (1 -2)  og vektor AC til (-1 -3)

kan det passe? skal jeg også finde BC?

og hvad gør jeg herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2011 af Duffy

Jah, AB = (b1-a1 , b2-a2), men dine udregninger af førstekoordinaterne er ikke rigtige. Prøv igen.

Du behøver ikke at finde BC

For at finde arealet af ΔABC:

Brug formel (170) s. 46 fra denne formelsamling

http://www.hmfmat.dk/formelsamling%20uvm.pdf


Svar #7
20. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 jamen det gir jo 3-2 over -1-1 og det er da (1 -2) ? ik?

og samme med AC - 1-2 over -2-1 gir (-1 -3) ik?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2011 af Duffy

jamen det gir jo 3-2 over -1-1 og det er da (1 -2) ? ik? NEJ !!!

og samme med AC - 1-2 over -2-1 gir (-1 -3) ik?  NEJ !!!

Udregningerne af førstekoordinaterne er STADIG ikke rigtige. Prøv igen.


Svar #9
23. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 jamen hvad gør jeg forkert:(??


Svar #10
23. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 gir AB så -1 over -2?

og AC -1 over -3??


Svar #11
23. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 haha undskyld. AB er 1;-2 og AC er -1;-3

ik?


Svar #12
23. januar 2011 af 1518854 (Slettet)

 har glemt at skrive at A ikke hedder -2,1, men 2,1. sorry


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. januar 2011 af Duffy

A(2,1), [Jah, det kunne du have sagt straks !!!]

B(3,-1) 

C(1,-2)

AB = (b1- a1 , b2- a2) = (3-2 , -1 -1) = (1,-2)

AC = ( -1 , -3)

Brug så det jeg skriver i #6


Skriv et svar til: Vektorregning:( hjælp! areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.