Matematik

Løs ligning f(x) = g(x)

20. januar 2011 af krt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse. Er der muligvis nogen derude, der kan forklare mig, hvordan jeg skal gribe dette an?

Den lyder:

For x ≥ 0 er to funktioner bestemt ved f(x) = x^3 og g(x) = x^1/2.

Benyt et CAS-værktøj til at løse ligningen f(x) = g(x).

Tegn en skitse af hver af de to grafer, og giv  en geometrisk fortolkning af ligningen og dens løsning. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x), dvs

x3 = x1/2 , x ≥ 0

Kvadreres ligningen fås

x6 = x , dvs

x·(x5 -1) = 0 , eller

x = 0 eller x5 = 1


Skriv et svar til: Løs ligning f(x) = g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.