Matematik

Procent..

21. januar 2011 af lennyx (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 En virksomhed er kommet i krise. På et år taber det 10% og året efter 15%. Derfor bliver direktøren fyret og der ansættes en ny. Han vil i løbet af følgende år hæve fortjensten til, hvad den var før krisen.

Hvor mange procent skal fortjenesten stige det næste år for af hans mål kan opfyldes?


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Vi starter med 100

År 1 tabes 10% dvs 100 - 10% = 90

År 2 tabes 15% dvs 90 - 15% = 76,5

År 3 skal vindes (100/76,5 - 1 ) * 100 = 30,7% ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2011 af navn1994 (Slettet)

 Det går ikke godt for dem nu til dags. :( 

Sørgeligt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ 2

Fortvivl ikke - det står dig frit for at gøre det bedre ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2011 af navn1994 (Slettet)

Ja, Insha'Allah (I guds vilje)


Skriv et svar til: Procent..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.