Matematik

Bevis for enkeltlogaritmisk papir

22. januar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Hej,
kan nogen vise, hvorfor en eksponentiel sammenhæng giver en ret linje på enkeltlogaritmisk papir?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af dnadan (Slettet)

y=b*ax <=> log(y)=log(a)*x+log(b)

Ergo hvis logartimen til y plottes som funktion af x fås en ret linje.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2011 af mathon

som undertiden
skrives

                                    Y = A·x + B                    hvor stort bogstav betyder log til det tilsvarende lille bogstav


Svar #3
22. januar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Ja, det kunne jeg nu godt regne ud, men det er jo ikke helt sådan, at man tager logaritmen til y - man plotter jo y ind som den er. Det er jo selve designet af skalaen, som betyder, at y-værdier får samme placering i forhold til hinanden som log(y)-værdier ville. Hvordan er dette lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2011 af mathon

Du fik svar på, hvad du spurgte om.
Ingen kan ud fra dit spørgsmål i #0 vide,
at du er interesseret i noget helt andet,
nemlig
                  logaritmiske skalaer

og oven i købet småfnyser: "Ja, det kunne jeg nu godt regne ud..." af hjælpsomheden
i forbindelse med din åbenbart ikke videre kvalificerede spørgeevne.
 


Svar #5
23. januar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Det var overhovedet ikke ment sådan... 


Skriv et svar til: Bevis for enkeltlogaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.