Matematik

bestemmelse af ligning for tangent

22. januar 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Får hele tiden tangentsligning til at være 3x+2, men når jeg tegner grafen passer dette ikke.

Nogle der kan vise mig en korrekt udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af SuneChr

Funktionsforskrift?   f(x)  =  ?


Svar #2
22. januar 2011 af slapdack (Slettet)

 her er ogaven

Vedhæftet fil:Opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0) .

Her er f(x) = x2 - x -2 , og x0 = 2 , så f(2) = 0 og f'(2) = 3 , og dermed fås ligningen

y = 3·(x -2) + 0 = 3x - 6 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2011 af SuneChr

a)  Du finder f´(2) og har da tangenthældningen  i P. Find dernæst f(2). Tangentligningen kan du nu finde, da du kender et punkt og en retning.

b)  sæt f(x)  =  g(x)  og løs m.h.t. x. Du får da punktet Q.  For at finde y indsætter du x i enten f(x) eller g(x).


Svar #5
22. januar 2011 af slapdack (Slettet)

#3

hvis tangenten er 3x-6 så tangerer den ikke til grafen


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Sorry, jeg regnede med f(x) = x2 -x -2, men opgaven har f(x) = x2 -x +2, så f(0) = 4, og dermed er tangenten

y = 3x -6 + 4 = 3x -2


Svar #7
22. januar 2011 af slapdack (Slettet)

#6

Havde jeg faktisk også fået det til - glemte bare et fortegn. DUMT -men takker


Skriv et svar til: bestemmelse af ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.