Matematik

Mat: eksamensopgaver niveau b

03. maj 2005 af GogO (Slettet)
har lige siddet og lavet nogle opgaver til mat B uden hjælpemidler! vil godt ha dem tjekket!

link til opgaverne: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/projekter/vejlopgavesaet/2buden_eksempel1.pdf

c) T = t + (v * d ) / (L * S)

d) 7

f) (sidste spørgsmål) x0 = 9/10

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2005 af frodo (Slettet)

d) det er den i A'B'C', men ikke i ABC

ellers rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2005 af Mikziel (Slettet)

c) er korrekt
f) er korrekt
men i d finder du vist højden i den store af trekanterne alså A'B'C'

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2005 af Mikziel (Slettet)

heh frodo kom først...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Kan I forklare hvordan I laver c)?

Og hvad betyder A'B'C' eller bare A'? Altså det tegn.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2005 af frodo (Slettet)

A'B'C' er en trekant, der er ensvinklet med ABC, står der i opgaven. Så forholdet imellem ensliggende sider, er konstant

så du siger, at højden i A'B'C' er 7, og at forholdet imellem siderne er 6/2=3, hvad bliver højden så i ABC

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2005 af Mikziel (Slettet)

det tegn er der kun for at vise at de to trekanter ikke er ens.

c)
V=L*(((T-t)*s)/d)
d*V=l*(T-t)*s
(d*V)/(L*s)=T-t
t+(d*V)/(L*s)=T

//mikziel

Svar #7
03. maj 2005 af GogO (Slettet)

hb i A'B'C' = 21 / 6
hb i ABC = 7 /6
ikke???

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Hmm. Kan godt forstå #6, men hvor går jeg så galt?

V=L*(((T-t)*s)/d)
V=(S*L*T-L*t*s)/d
T=((d*V)/(S*L))+(L*t*s)

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2005 af frodo (Slettet)

#7: nej, du skal gange dem med 2. I arealformlen indgår faktoren ½.

#8: T=(Vd+Lst)/(Ls)

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Du roder endnu et 's' ind i opgaven, som slet ikke hører dertil. Blandt andet derfor går det galt her;

" V = (S*L*T-L*t*s)/d
T = ((d*V)/(S*L))+(L*t*s) "

Du skal dividere S*L op i begge led i differensen 'S*L*T - L*t*S'.

Opgaven lyder;

"Isolér T i formlen

V = L*(T-t)*S/d

Idet vi må antage, at d,L og S er forskellige fra 0, har vi

V = L*(T-t)*S/d <=>
T-t = d*V/(L*S) <=>

T = t + d*V/(L*S)

//Singularity

Svar #11
03. maj 2005 af GogO (Slettet)

Hmn... den er jeg seriøst ikke med på!!!
hb = 2 * (7 / 6)?????????
kan jeg ikke forstå, at det skal blive!!!

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2005 af frodo (Slettet)

nej du har at højden i A'B'C' er 7 ikke? og forholdet imellem siderne er 3, hvorfor vi får højden i ABC til 7/3

Svar #13
03. maj 2005 af GogO (Slettet)

|Ac| = 2
|A'C'| = 6

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2005 af frodo (Slettet)

ja og forholdet er 1:3

Svar #15
03. maj 2005 af GogO (Slettet)

ja, men så er var det jo også helt rigtigt det jeg gjorde før?

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Jeg ved ikke lige hvorfor jeg løste den sådan for normalt ville jeg også på #8 måde. Jeg kan dog stadig ikke lige se hvad jeg gør forkert.
Kan ikke se hvor jeg roder endnu et "s" ind og jeg kan ikke dividere da det ikke er faktore.

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#16: Jo, i #8 roder du sandelig et lille s ind i beregningerne. Der står at læse

" V=L*(((T-t)*s)/d)
V=(S*L*T-L*t*s)/d
T=((d*V)/(S*L))+(L*t*s) "

Lad os isolere, som du er i færd med i #8;

V = L*(((T-t)*S)/d) <=>

V = (S*L*T-L*t*S)/d <=>

d*V = S*L*T - L*t*S <=>

d*V/(S*L) = T - t <=>

T = d*V/(S*L) + t

Er du med på det nu?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2005 af sontas (Slettet)

i trekant A'B'C½*h6 = 21 <=>
h = 7
ligeledes kendes |A'C'| = 6

i trekant ABC er |AC| = 2
af dette fås hvis h1 er højden fra vinkel B i ABC :
6/2 = 7/h1 <=> h1 = 7*(2/6) = 14/6 = 7/3

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Ser fornuftigt ud, men
d*V = S*L*T - L*t*S
jeg har bare lært man ikke skal forkorte led men kun faktore, og det sidste led ville jeg så ikke forkorte L*S væk da der er et minus foran L.
Desuden er det sjældendt jeg overvejer at forkorte, men ville nok istedet bare isolere derfra. Men er det for besværligt?

Brugbart svar (0)

Svar #20
03. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#15: Ja, hvis du med 'før' mener #11.

Arealet A' af trekant A'B'C';

A' = 1/2*h'*|A'C'|

hvorved højden h' fra B' er

h' = 2A'/|A'C'| = 2*21/6 = 7

Trekanterne ABC og A'B'C' er ensvinklede ifølge opgaveteksten, og forholdet k mellem ensliggende sider (forstørrelsesfaktoren) er

k = |AC|/|A'C'| = 2/6 = 1/3

Derfor haves, at

h = k*h' = (1/3)*7 = 7/3

er længden af højden fra B i trekant ABC.

Alternativt kan man observere, at eftersom siderne i trekant ABC er en faktor 3 mindre end i A'B'C', må arealet A af ABC være (1/3)^2 = 1/9 af A';

A = 21/9 = 7/3

hvorved

h = 2*A/|AC| = 2*(7/3)/2 = 7/3

Mon ikke den opgave efterhånden er at regne for uddebatteret?

//Singularity

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.