Matematik

Vandrette tangenter

23. januar 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa.

Jeg har fået en forskrift oplyst, og får derefter af vide at den har tre vandrette tangenter, og at jeg skal bestemme en ligning til dem hver. 

Men hvorledes skal jeg gribe det an? 

Vedhæftet fil: Tangent.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af mathon

...hvilken værdi har hældningskoefficienten for en vandret linje?


Svar #2
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Er det ikke 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2011 af mathon

   Jo

          hvad er den cartesiske normalfom for en ret linje?


Svar #4
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 en ret linje, efter hvad jeg kan huske, defineret ved: y = ax + b ? 

eller noget i den stil. :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2011 af mathon

dvs
       ligningen for en vandret tangent
                          er
                                                                    y = 0·x + b       gennem røringspunktet    R(xo,yo)

                                                                    yo = 0·xo + b
                                                                    b = yo
hvoraf
                                                                    y = yo


Svar #6
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Okay. Altså hældningskoefficienten er 0, for en vandret tangent. Men jeg skal jo finde 3 forskellige? 

Eller det bare den udregning du har skrevet i #5 jeg skal skrive ind? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2011 af mathon

                      ...du har da 3 forskellige røringspunkter med hver sin 2.koordinat til hver tangent
som alment kan udtrykkes

                                                              y = f(xo)


Svar #8
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Jeg forstår det simpelthen ikke.. 

Kan du ikke prøve at skrive helt præcist, utrolig børnevenligt, hvordan jeg skal udregne det. Evt. lave den første af de tangenter jeg skal finde? Jeg læser igen og igen hvad du skriver, men min hjerne vil bare ikke forstå det..


Brugbart svar (2)

Svar #9
23. januar 2011 af mathon

ligning for

                             tangent 1:
                                                       y = f(xo) = f(-2) = -20


Svar #10
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Ahh nu tror jeg, jeg er med.

Den næste skal jeg så skrive: y = f(xo) = f(3) = svar

og den sidste y = f(xo) = f(2) = svar ? 


Svar #11
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Men hvordan er du kommet frem til tallet -20 ? ;o


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2011 af mathon

   ...nu har du vist for travlt

                                                        f(-2) = (1/4)·(-2)4 - (-2)3 - 2·(-2)2 + 12·(-2) =

                                                                   (1/4)·16 + 8 - 8 - 24 = 4 - 24 = -20


Svar #13
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Okay. 

Så jeg sætter -2 ind på x'ets plads. Og så kommer punktet til at hedde: (-2 , -20) og det er så den vandrette tangent? 


Svar #14
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 # 13 -

Jeg tror jeg forstår nu - det skal ikke hedde (-2 , -20) men (0 , -20) da 0 jo er a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. januar 2011 af mathon

de vandrette tangenter har så ligningerne

                                                    tangent1      y = f(-2) = -20

                                                    tangent2      y = f(2)  = 12

                                                    tangent3      y = f(3)  = 11,25

                                                                          


Svar #16
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Okay, mega mange tak!!! :D


Svar #17
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 # 12

Det giver simpelthen ikke mening, hvor har du de + 8 fra? 

Når jeg regner ud på min lommeregner, og i excel så siger den altså at svaret er -12 og ikke -20 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. januar 2011 af mathon

             du skal taste parenteserne rigtigt
ellers
              kan du få flere forskellige, forkerte beregninger
 


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du en anden gang undgår docx - filer, så kan vi andre måske være med til at supplere og forklare ;-)


Svar #20
23. januar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Okay det skal jeg huske! :D 

- jeg har prøvet at gemme det som et doc nu. 

Vedhæftet fil:Tangent.doc

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.