Matematik

Eksponentiel regression i excel

23. januar 2011 af Diiana (Slettet)

 Jeg skal i en opgave ved hjælp af regression bestemme en forskrift for funktionen (eksponentiel)
I det vedhæftede dokument er der det jeg har lavet indtil videre.
Men den ligning der kommer frem forstår jeg ikke helt? y = 151,36e0,0564x
burde den ikke passe med y=b * a^x ?


Svar #1
23. januar 2011 af Diiana (Slettet)

 det skulle self være y= 151,36e^0,0564x


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af peter lind

Den passer også y = 151,35*e0,0564x = 151,35* (e0,564)^x så a = e0,0564 giver den samme formel. Det er blot en anden måde at udtrykke den samme funktion på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Det kunne godt se ud, som om der mangler et gange-tegn mellem 151,36 og e^0,0564x

Prøv at kontrollere ved at udregne et par y-værdier ;-)
 


Skriv et svar til: Eksponentiel regression i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.