Matematik

opgave 1175 i AB2

23. januar 2011 af mojnmarianne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og bøvler med opgave 1175 i AB2.
 

Spørgsmålet hedder: Løs ligningen: 2,1 x 1,7^x = 5,2

Lommeregner må ikke bruges. Kun blyant og papir ;)

- Håber der er nogen der kan hjælpe!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Bruger du x som både gangetegn og variabel? det er ikke helt tydeligt om du mener 2,1x ·1,7x eller 2,1·1,7x.

Jeg kan afsløre at du skal bruge at log(ax) = x·log(a), hvis det er det andet du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af peter lind

Den kan ikke klares uden opslag på lommeregner eller lignende. Har du skrevet ligningen rigtig op?


Svar #3
23. januar 2011 af mojnmarianne (Slettet)

hov det er skrevet forkert.

der skal stå: 2,1 • 1,7^x=5,2


Svar #4
23. januar 2011 af mojnmarianne (Slettet)

#1

Bruger du x som både gangetegn og variabel? det er ikke helt tydeligt om du mener 2,1x ·1,7x eller 2,1·1,7x.

Jeg kan afsløre at du skal bruge at log(ax) = x·log(a), hvis det er det andet du mener.

er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

 Det første jeg skrev handlede bare om at jeg skulle regne ud hvad du mente fordi det du egentlig havde skrevet ikke kunne løses. 

det jeg prøver at sige at at den du skal regne på ligningen så du kan bruge logaritmeregnelreglen log(ax) = x·log(a), for det er den eneste måde du kan slippe af med x i potensen. 

Hvis du starter med at isolere 1,7x hvad kan du så gøre for at du kan udnytte logaritmeregnereglen?


Skriv et svar til: opgave 1175 i AB2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.