Matematik

forskrift for en eksponentiel funktion

23. januar 2011 af Leo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave som lyder sådan:

Om en eksponentiel funktion f gælder, at
f (? 7) = 280 og f (3) = 56.
Beregn en forskrift for f (uden brug af regression).

og jeg har beregnet den sådan, men er den rigtigt:

f(-7)= 280 og  f(3)=56

y=b*a∧x (x,y)=(-7,280) og (x,Y) = (3,56)

b*a∧-7= 280   b= 280/a = 280/3

a∧2= 56/280= 5   a= 3

f(x) 280/3*3∧x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 måden du skriver det op på er virkelig sær og svært at tyde.

Men det ser ud til at du har forstået hoved pointen i at der skal opstilles to ligninger med to ubekendte.

men jeg får   a = 10√(1/5) såå, resten kan heller ikke passe.

280 = b*a^(-7)  og  56 = b*a^3

280/56 = a^-7 / a^3 

5 = a^-10 <=> a = 10√(1/5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2011 af mette48 (Slettet)

f(-7)= 280 og f(3)=56

y=b*a∧x (x,y)=(-7,280) og (x,Y) = (3,56)

1)   280=b*a-7

2)   56=b*a3

dividerer 1 med 2

 280/56=(b*a-7)/(b*a3)      forkorter brøken

5=a-10

a=10√(1/5)


Skriv et svar til: forskrift for en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.