Kemi

KEMI!

23. januar 2011 af katriiine (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle! 

nogen der kan hjælpe med følgende opgave: 

Joan blander 100 mL saltsyre med pH-værdi 4,0 sammen med 100 mL saltsyre med pH-værdien 2,0. 

a) gæt hvad pH-værdien bliver. 

b) Beregn hvad pH-værdien bliver. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2011 af HansG (Slettet)

 For stærke syrer beregner man pH = -log(formelle konc.) 

(pga. 100 % hydronolyse).

Du kan bruge de to pH værdier, til at regne koncentrationerne af HCL. pH = 4 -> c = 0,0001 M og pH = 2 -> c = 0,01 M

Når de blandes regnes den nye koncetration: (0,0001 M + 0,01 M)/2 = 0,00505 M

pH værdien bliver så: -log(0,00505) = 2,2967 (ca.)

Det er sikkert meningen, at du skal gætte på 3 i del a) for så at se, at sådan er sammenhængen ikke ;).


Svar #2
23. januar 2011 af katriiine (Slettet)

 tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: KEMI!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.