Samfundsfag

Demokrati teorier

23. januar 2011 af kornmod (Slettet)

Heeej alle sammen

sidder med et kæmpe spørgsmålstegn i hovedet, nogle der kan huske nogle super fede demokrati teorier fra b-niveau stof på gymnasiet. Vi skal skrive en opgave om EU, og om problemstillingen ved EU - om de er demokratiske eller ej. Jeg kan kun komme på teorier så som Molinsmodel,vote seeking og så den om konkurrence demokrati osv.?

nogle gode foreslag eller link til sider som jeg kan bruge ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af NikolajOlsen

Jeg ved ikke, om det hører til B-stof, men det burde det, deltagerdemokrati. Hal Koch, som er repræsenteret i regeringens demokratikanon, er dansk fortaler for, at demokrati kommer fra neden og fra folket. Jeg kunne godt forestille mig, at man kan finde nogle gode brudflader mellem Hal Kochs deltagerdemokrati og EU, specielt førhen, hvor parlamentets indflydelse var ringere end i dag.
Og når du nævner konkurrencedemokrati, så er Schumpeter oplagt at inddrage. Jeg mener også, han er repræsentant for et elitedemokrati, og der vil man nok kunne finde nogle argumenter, som er i modstrid med Hal Kochs, og som ikke ser de store problemer med det, man har kaldt det demokratiske underskud i EU.

Problemet er selvfølgelig, at jeg ikke lige har noget letlæseligt litteratur på området, jeg kan henvise til, i hvert fald ikke lige på stående fod. Hal Kochs bog er godt nok ikke så svær, men du har nok mere brug for noget overblikslæsning.


Skriv et svar til: Demokrati teorier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.