Matematik

Nulregel...HJÆLP MIG. (har virkelig brug for hjælp)

24. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

Uden hjælpemidler!!!

f(x)=√x-x

f(x)=ln(x)+1/x

Jeg skal finde x-værdier  vha. af nulreglen, men jeg kan ikke finde ud af det.

Er der nogen der vil hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2011 af NejTilSvampe

 1. 

√x - x = 0 

x - x^2 = 0 

x(1-x) = 0

2.

ln(x) = - 1/x

x = e^x 

så vidt jeg ved har det ingen løsning.


Svar #2
24. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal bestemme monotoniforhold til 2., burde der ikke være løsninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2011 af NejTilSvampe

find f'(x) og undersøg om der er ekstremer... og vær sød at skriv hele opgave beskrivelsen til at starte på.


Svar #4
24. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

Bestem monotoniforhold for funktionen f(x)=ln(x)+1/x

jeg har fået den til x=1, men jeg har brugt cas-værktøj. Jeg ved ikke hvordan, jeg skal få den til at gi x=1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

f(x) = ln(x) + 1/x ,

f'(x) = 0 ⇒ (1/x) - (1/x2) = 0 ⇒ (1/x)·(1-(1/x)) = 0 ⇒ (1/x) = 0 ∨ (1/x) = 1 ⇒ x = 1


Svar #6
24. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

Tak for hjæpen :P


Skriv et svar til: Nulregel...HJÆLP MIG. (har virkelig brug for hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.