Matematik

vektor

24. januar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

tegn i et koordinatsystem parallelforskydningen af grafen for funktionen f(x)=lxl hvor forskydningen er givet ved vektorerne

a 2/0

b 0/-3

c -4/3

hvordan gør man det? og hvad betyder "lxl" ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2011 af Duffy

Numerisk x ,

dvs -x for x<0

og x for x≥0,

På lommeregner angives lxl som abs(x), den absolutte værdi af x.


Svar #2
24. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

-x skal være større end 0

og x skal være mindre end 0 ?????? det giver ingen mening


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2011 af Duffy

Læs dette istedet, hvis det hjælper dig mere...

http://en.wikipedia.org/wiki/Absolute_value


Svar #4
24. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay hvad gør man så med opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2011 af Duffy

Mht vektoren (2,0) , forskyd punktet (0,0) hen i (2,0)

og tegen den samme graf...


Svar #6
25. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

jeg forstår ikke den her opgave hvad er det jeg skal gøre


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2011 af Duffy

Læs #5 eller spørg din lærer.

Det er jo ikke meningen, at jeg skal lave opgaven for dig. (Giver jeg dig flere hints, har jeg lavet det hele for dig. Du skal selv sparke bolden i mål!!!).

Rettelse "og tegen den samme graf..." -> og tegn den samme graf...


Svar #8
25. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

det handler ikke om at du skal lave en opgave for mig, jeg vil bare gerne se et eksempel på hvordan en af opgaverne kan løses så kan jeg selv lave resten. desuden er det ikke "lektier"....


Svar #9
25. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvordan kan forskydningen af f(x) være givet ved 3 meget forskellige vektorer??


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. januar 2011 af Duffy

Her har du løsnngen til opgave a)

Grafen for |x| (den rødeer her forskudt over i den stiplede grå graf via vektoren (2,0)

Prøv nu selv at lave resten...

Vedhæftet fil:959838.jpg

Svar #11
25. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

lol er det bare sådan :D okay så forstår jeg det bedre, men hvordan tegnede du den graf a f(x)=lxl, når jeg skriver det i mathcad kan den ikke lave grafen..

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. januar 2011 af Duffy

lxl = abs(x)


Svar #13
25. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

har du mathcad og ved du hvordan det skriver i math?:) tak for hjælpen


Svar #14
25. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

kan fint lave graften f(x)=lxl men hvordan forskyder man den i mathcad?


Brugbart svar (1)

Svar #15
26. januar 2011 af Duffy

Her har du alle tre forskydninger (Forkert graf  !!!)::

Vedhæftet fil:959838b.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #16
26. januar 2011 af Duffy

Den ville ikke tage det rigtige billede. Her er de tre nye . . .

Vedhæftet fil:959838c.jpg

Svar #17
26. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

haha mange tak, har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.