Fysik

Tryk. Haster! Tak:)

24. januar 2011 af Pashtana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, har brug for lidt hjælp med en fysik opgave, jeg ikke forstår:

Den største kendte havdybde er på 11 033 m.  Denne havdybde er målt i stillehavet.Beregn trykket. Antag, at lufttrykket er 1 atm og anvend, at saltvands densitet er 1,03 g/cm^3 

Nogle kloge hoveder der kunne give et hurtigt svar tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2011 af peter lind

Find tyngdekraften på en søjle vand, der er 11033 m høj og har arealet A


Svar #2
24. januar 2011 af Pashtana (Slettet)

#1 Hvad mener du? Kan du være venlig at udbyde det, tak=)
 

Find tyngdekraften på en søjle vand, der er 11033 m høj og har arealet A


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2011 af peter lind

Tryk er kraften på flade delt med fladens areal. Ved at finde tyngdekraften af søjlen har du kraften.


Svar #4
24. januar 2011 af Pashtana (Slettet)

Oki nu er jeg helt lost:S kunne du evt. sætte det ind i en formel el. noget?#3

Tryk er kraften på flade delt med fladens areal. Ved at finde tyngdekraften af søjlen har du kraften.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2011 af mathon

rumfanget af en vandsøjle
med dimensionerne
                                           C, 1m, 1m

     Volumen = (11 033 m)·(1 m)2 = 11 033 m3

     tyngden af 11 033 m3 vand   =   (11 033 m3) · (1030 kg/m3) · (9,82 m/s2) = 1,11594·108 N

     tryk = F/A = (1,11594·108 N)/(1 m2) + 101325 N/m2 = 1,11696·108 Pa = 1102,35 atm


Svar #6
24. januar 2011 af Pashtana (Slettet)

Nååår oki, nu giver det hele menning!!! tusind tusind tak skal du have, for alle dine hurtige svar:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2011 af mathon

#5

rumfanget af en vandsøjle
med dimensionerne
                                           11 033 m, 1m, 1m

    



Svar #8
24. januar 2011 af Pashtana (Slettet)

#7
Har ik helt forstået hvad det med dimensionerne betyder?

#5

rumfanget af en vandsøjle
med dimensionerne
                                           11 033 m, 1m, 1m

    


 


Skriv et svar til: Tryk. Haster! Tak:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.