Fysik

HJÆLP HASTER -> FYSIK - Aktivitet!

24. januar 2011 af lalalalama (Slettet) - Niveau: B-niveau

 vi ser på en radioaktiv kilde, som indeholder 9943Tc*. Denne technetiumisotop henfalder ved γ-henfald med en halveringstid på 6,01 h. Kildes aktivitet er til at begynde med 45 MBq.

a) Hvor lang tid går der, før aktiviteten er faldet til 1 % af den oprindelige aktivitet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Du skal tage udgangspunkt i henfaldsloven :)


Svar #2
24. januar 2011 af lalalalama (Slettet)

 N = N0 * (1/2) ^t/T1/2

Men hvad mere? hmm.. forstår ikke det med halveringstiden helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2011 af peter lind

Løs ligningen 0,01*N0 = N0*(½)t/T T er halveringstiden. Divider ligningen med N0 og tag logaritmen på begge sider.


Svar #4
25. januar 2011 af lalalalama (Slettet)

 Hvad skal der stå på t og T's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2011 af mathon

                N(t) = No·(1/2)t/T½ = No·((1/2)1/T½)t = No·e-kt           k = ln(2)/T½ = ln(2)/(6,01·(3600 s)) = 3,2037·10-5 s-1

aktiviteten
er defineret
                                                                             Ao
                      A(t)
= -dN/dt = -(-k)·No·e-kt = (k·No)·e-kt = (3,2037·10-5 s-1)·(45·106 Bq)·e-kt  = (1441,65 Bq)·e-kt

                      A(t) = 0,01·Ao

                      A(t)/Ao = 0,01 = e-kt

                      ekt = 100

                      kt = ln(100)

                      t =ln(100)/k = ln(100)/(3,2037·10-5 s-1) = 143746 s = 39 timer 55 minutter 46,5 sekunder

                           


Svar #6
25. januar 2011 af lalalalama (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER -> FYSIK - Aktivitet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.