Matematik

find vektorer

25. januar 2011 af anja1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle..

Er der nogen der ved hvordan jeg finder vektor(a) og vektor(b) når jeg ved at:

|vektor(a)|=5 og |vektor(b)|=2 og vektor(a)*vektor(b)=7,5???

Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2011 af NejTilSvampe

 altså du vil have koordinaterne?

Der kan jo være uendelig mange kombinationer.


Svar #2
25. januar 2011 af anja1992 (Slettet)

Altså opgaven lyder sådan her:

a) Find vinkelen mellem vektor(a) og vektor(b).

b) Beregn det parallelogram der udspendes mellem vektorerne.

c) Beregn tallet vektor(a)*(vektor(a)+vektor(b))

og jeg har de oplysninger jeg har skrevet ovenfor.

så regnede jeg bare med at jeg skulle finde vektorerne?? ved ikke hvad jeg ellers skal gøre,


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2011 af NejTilSvampe

a) Find vinklen mellem a og b

brug  cos(v) = a*b / |a|*|b|

b)  Find determinanten.

|det(a,b)| = |a|*|b|*sin(v)

c)  a+b = c  

c^2 = a^2 + b^2 + 2|a|*|b|*cos(v)

a*c = |a|*|c|*cos(v2)

sin(v2) / |b| = sin(v) / |c|

--

Er mine bud.


Svar #4
25. januar 2011 af anja1992 (Slettet)

Hvad får du resultaterne til?

for kan ikke rigtig finde ud af at få det til at passe :(


Skriv et svar til: find vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.