Matematik
Areal og bestemt integral
Graferne for funktionerne givet ved g(x) = √x og h(x) = 1/x^2 , x > 0 afgrænser sammen med linjen x = a ( hvor a > 1) i 1.kvadrant et område, der har arealet 148/9 . Jeg skal finde a.
Hvordan bærer jeg mig ad? Jeg må gerne bruge hjælpemidler.
Svar #1
25. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Beregn det bestemte integral
A(a) = r∫a (g(x) - h(x)) dx ,
hvor r er roden i ligningen g(x) = h(x) . Løs dernæst ligningen A(a) = 148/9 .
Skriv et svar til: Areal og bestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
