Matematik

Hjælp til ligninger

26. januar 2011 af Dising (Slettet)

Hej alle

jeg har problemer med 3 opgaver som jeg ikke ved, hvordan man skal løse. Er der nogle gode matematikker som kan hjælp mig??

Det er 3 forskellige ligninger (Numerisk, Uligheder, intervaller)

a) |x-4|=2x+3

b) 2x/(-5)+4<x+8

c) √(x+1)=(-2)/x


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2011 af Duffy

a) |x-4|=2x+3 - Brug definitionen på numerisk værdi

b) 2x/(-5)+4<x+8 - Løs som alm. ligning, husk dog multiplikationsreglen med negative tal

c) √(x+1)=(-2)/x - Husk at man ikke kan dividere med nul, og man ikke kan uddrage kvadratroden af negative tal.


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.