Matematik

Differntial ligning

26. januar 2011 af haarhaar (Slettet)

Hej

Hvordan ville i differentiere denne ligning?

O(r)= √(π²+36000000)*r*|r|+2*π*r²

gerne på CAS - hvis nogle af jer bruger den lommeregner :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af NejTilSvampe

når jeg gør det i maple, står der 

d/dr(r*|r|) = |r| + r*abs(1,r)

jeg ved ikke hvad abs er men måske kan du bruge det til noget?

ellers hvis jeg bruger "Assume real" funktionen så simplifcierer den det til 2|r|  :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af mathon

    abs(x) = absolute value = numerisk værdi = |x|


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af Duffy

O'(r) = 2√(π^2 + 36000000) |R| + 4πR


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - hvordan kan det så være at den bruger begge former for notation i samme ligning?? Og hvad betyder (1,r)


Skriv et svar til: Differntial ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.