Fysik

rum sky

26. januar 2011 af virtus (Slettet) - Niveau: A-niveau

har svært ved denne opgave ville gerne have lidt hjælp ved ikke helt hvad jeg skal gøre i b... har vist styr på a såfremt at det bare er jeans længden jeg skal finde til skyen. men lidt hjælp til b ville være skønt

En interstellar sky i hydrostatisk ligevægt har en tæthed på ρ =
2,0·10–13 kg/m^3, massen m = 1,24·10^36 kg og |P´(r)| = 2,8·10^–19 Pa/m.

a) Beregn skyens radius.(a er klaret, og jeg har ikke brug for hjælp til den)

En del af skyen bliver nu forstyrret af en nærliggende supernova, og
et område af skyen med radius r = 3.500 AE og masse m = 17·solmasser
påbegynder sammentrækning.

b) Beregn den tæthed, som dette område af skyen mindst skal
være blevet presset sammen til af supernovaen, for at påbegynde
en sammentrækning.

1000 tak på forhånd
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har allerede opgaven kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=961593 , hvor en diskussion er i gang. der er ingen grund til at starte den samme opgave i en ny tråd.


Svar #2
26. januar 2011 af virtus (Slettet)

diskussionen døde på den tråd, efter at jeg fik svar på a, så troede at tråden var forsvindende og er lidt presset med tid så håbede på et hurtigere svar ved at ligge endnu en tråd op


Skriv et svar til: rum sky

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.