Matematik

Bestem en ligning for den linje m, der er parallel med l

28. januar 2011 af 1993Simone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

en linje l er bestem ved ligningen: 2x+3y=7

Bestem en ligning for den linje m, der er parallel med l, og som går gennem punktet P(3,1)

Hvordan løser jeg den?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2011 af peter lind

Find hældningen af linjen l. Hvis linjen m er parallel med l skal den have samme hældning som l.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. januar 2011 af AskTheAfghan

   2x+3y  =  7                       <=>

         3y  =  -2x+7                <=>

           y  =   (-2/3)x+(7/3)

"Hvis linjen m er parallel med l skal den have samme hældning som l" - #1

dvs, linje l's stigningstal/hældning, a er (-2/3)

       Brug denne formel til at bestemme linje m, som går igennem punktet P(3,1):

                     y = a(x - x0) + y0      , hvor P(3,1) = P(x0,y0)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den linje m, der er parallel med l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.