Matematik

Funktion

28. januar 2011 af Problem (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej...

Funktionen f(x)= b*x a opfylder, at f(2) = 2 og f(4) = 16.

bestem tallene a og b.

jeg har ingen idé om, hvordan det skal gøres?? nogle der kan hjælpe?????

tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af AskTheAfghan

f(x) = b*xa

    f(2) = b*2a => 2

              b*2a = 2     <=>    b =  2/(2a)

    f(4) = b*4a => 16

              b*4a = 16    <=>    b = 16/(4a)

___________________________________________________________________________

                       b   =   b                      <=>

               2/(2a)   =   16/(4a)             <=>

                4a/2a   =   16/2                <=>

                     2a   =   8                      <=>

            log(2a)   =   log(8)               <=>

          a*log(2)   =   log(8)                <=>

                      a   =   log(8)/log(2)    <=>

                      a   =   3

___________________________________________________________________________

      b = 2/(2a)   <=>

      b = 2/(23)     =>  0,25

eller

      b = 16/(4a)   <=>

      b = 16/(43)    =>   0,25

___________________________________________________________________________

        Funktionen f(x)= b*xa er f(x)= 0,25*x3


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.