Matematik

én brøk?

29. januar 2011 af Super8 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Skriv de to brøker som én brøk:

x+y/x-y - x-y/x+y


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af nadiaGlæsner (Slettet)

Du skal finde fællesnævneren, også kan du sætte dem til en brøl


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2011 af nadiaGlæsner (Slettet)

*brøk


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2011 af Duffy

Du mener velsagtens

(x+y) / (x-y) - (x-y) / (x+y) =

(x+y)(x+y) / (x-y)(x+y) - (x-y)(x-y) / (x-y)(x+y) =

[(x+y)(x+y) - (x-y)(x-y)] / [(x-y)(x+y)] =
 

4xy / ((x + y)(x - y))


Svar #4
29. januar 2011 af Super8 (Slettet)

 #1: Og hvordan finder man den?

#2: Forstår ikke rigtig dit svar 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fællesnævneren er i dette tilfælde produktet af de to nævnere. Forlæng hver af de to brøker, så de har samme nævner. Derefter kan tællerne i de forlængede brøker adderes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2011 af Duffy

Er det mere forståeligt nu?

(x+y) / (x-y) - (x-y) / (x+y) =

(x+y)(x+y) / (x-y)(x+y) - (x-y)(x-y) / (x-y)(x+y) =

[(x+y)(x+y) - (x-y)(x-y)] / [(x-y)(x+y)] =
 

[(x^2 + 2·x·y + y^2) - (x^2 - 2·x·y + y^2)] / [(x-y)(x+y)] =

[x^2 + 2·x·y + y^2 - x^2 + 2·x·y - y^2] / [(x-y)(x+y)] =

[x^2 - x^2  + y^2 - y^2 + 2·x·y  + 2·x·y ] / [(x-y)(x+y)] =

[(x^2 - x^2) + (y^2 - y^2) + (2·x·y + 2·x·y) ] / [(x-y)(x+y)] =

[ 0 + 0 + (2·x·y + 2·x·y) ] / [(x-y)(x+y)] =

[ 0 + 0 + (2+2)·x·y ] / [(x-y)(x+y)] =

4xy / ((x + y)(x - y))

alternativt lig med

4xy / (x2 - y2) 


Skriv et svar til: én brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.