Matematik

Find differentialkvotienten

29. januar 2011 af Mari5093 (Slettet)

Hej!

Har aldrig rigtig forstået princippet med differentialkvotienten. 

Hvordan finder jeg differentialkvotienten for f(x) = 3*x^3
 

Min bog siger, at f'(x) = 3*x^2 ved f(x) = x^3

Håber på hurtig hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af mathon

      f(x) = 3x3

      f '(x) = 3·(3·x3-1) = 9x2


Svar #2
29. januar 2011 af Mari5093 (Slettet)

Hvad er reglen for, at f'(x) skal beregnes som du har skrevet?

Har det noget at gøre med, at f(x) =x^3 har differentialkvotienten f'(x) = 3*x0^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2011 af mathon

                    (k·xn) ' = k·(xn) ' = k·(n·xn-1) = (kn)·xn-1


Svar #4
29. januar 2011 af Mari5093 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, men vi har ikke brugt denne ligning i undervisningen, kan derfor ikke rigtig finde ud af det på denne vis.


Skriv et svar til: Find differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.