Matematik

rektangel

30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

et rektangel har omkredsen 64 og arealet 231^2 .. beregn rektanglens sidelænger.?
hjælp tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af NejTilSvampe

A = 213^2 = g*h <=> g = 213^2 / h

O = 2g + 2h = 64 => 64 = 2*(213^2 / h) + 2h  isolér h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2011 af peter lind

Kald den ene side af rektanglen x og den anden side y. Brug oplysningen om omkredsen og arealet til at finde sammenhæng mellem x og y. Du har nu 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.


Svar #3
30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

#1
 

A = 213^2 = g*h <=> g = 213^2 / h

O = 2g + 2h = 64 => 64 = 2*(213^2 / h) + 2h  isolér h.

jeg kender ikke h'jden, kun arealet som er 231^2 og omkredsen som er  64


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2011 af NejTilSvampe

#3 - løs ligningen

64 = 2*(213^2 / h) + 2h

du har forhåbentligt lært at løse ligninger ik?!


Svar #5
30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

#2
 

Kald den ene side af rektanglen x og den anden side y. Brug oplysningen om omkredsen og arealet til at finde sammenhæng mellem x og y. Du har nu 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.

hvordan gør man det.? jeg har ingen tegninger eller noget som helst..
kender kun det som jeg har skrevet, hverken højden, diagonalen osv.. kun at den har omkredsen 64 og arealet 231^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2011 af NejTilSvampe

#5 - ved at gøre som jeg skrev i #1.....


Svar #7
30. januar 2011 af f3n3r (Slettet)

A = 213^2 = g*h <=> g = 213^2 / h

jeg forstår ikke hvordan du kan dividere med h , når vi ikke kender den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2011 af Ahmada (Slettet)

Har du fået svaret til den? Jeg har præcis den samme opgave!


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2011 af NejTilSvampe

Det er én ligning med én ubekendt!

Løs ligningen mht. h. 

HINT: første trin er at gange med h i hvert led

Kan i se fidusen nu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2011 af Ahmada (Slettet)

Hvad betyder "HINT"?

Og du starter med at sige at omkredsen er 2 gange så stor som arealet divideret med højde + 2 gange højden.

Hvorfor gøre du det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2011 af NejTilSvampe

hint = ledetråd

O = omkreds

A = areal

h = højde

b = bredde

O(b,h) = 2h+2b = 64

A(b,h) = b*h = 213^2 

Dette er det du får opgivet.

Så siger jeg at du kan isolere b i funktionen for arealet, du får :

Du kan nu substituere (indsætte) det udtryk for b, i din funktion for omkredsen og så får du det der står i #9.


Skriv et svar til: rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.