Matematik

En funktion er givet ved f(x) = -4x+6

30. januar 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej mennesker, sidder med en matematikopgave som jeg overhovedet ikke kan finde ud af...
Håber der er nogle af jer der kan hjælpe, opgaven lyder således...

En funktion er givet ved f(x) = -4x+6

a) Bestem grafens skæringspunkter med hver af akserne

b) Grafen for en lineær funktion g(x) går gennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem forskrift for g(x)

c) Bestem skæringspunktet mellem grafen for g(x) og x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

a)
alle punkter på x-aksen har 2.koordinatet 0

0 = -4x+6
4x = 6
x = 6/4 = 3/2

skæringspunktet er derfor ((3/2),0)


alle punker på y-aksen har 1.koordinat 0

y = -4·0+6 = 6

skæringspunktet er derfor (0,6)


b) Når de er parallelle har de samme hældningskoefficient, dvs. g(x) = -4x+b

For at beregne b anvendes

b = y-ax


Indsat fås

b = 4-(-4)·(-2) = -4

hvorfor der haves

g(x) =-4x-4



 


Svar #2
30. januar 2011 af Alfredjns (Slettet)

 Tak for hjælpen, det gav meget mere mening.


Skriv et svar til: En funktion er givet ved f(x) = -4x+6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.