Matematik

Vektorer

30. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Hej alle

Jeg har brug for hjælp til en opgave. Håber nogen kan hjælpe ved at skrive op hvad de gør. For jeg finder normalvektoren først og sætter det ind i  ligningen men det bliver bare ikke det rigtige ? :/ Tak

Opg.

I et koordinatsystem i rummet er der givet to vektorer a= (-2, 4, 5) og b = (1,-3,-2)

1) Bestem en ligning for den plan α, der er udspændt af a og b, og som indeholder punktet P(1,3,-6)

En linje l er bestemt ved parameterfremstillingen (x,y,z) = (-1, 2, 4) + t(1, 1, 3) , t ∈ R

og har ligningen 2x -3y +z = 7

2) Bestem den spidse vinkel mellem l og β


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 du skal finde krydsproduktet af a og b, så har du normalvektoren for planet, så rette du bare d ind, sådan at P ligger i planet.

opgave 2, der slår du bare op og finder formlen for vinkel mellem vektor og plan, hvis det altså er planet du mener med beta.


Svar #2
30. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

hvad mener du med at rette d ind, så at P ligger i planet???


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 du får planets ligning til at være

ax-by-cz+d = 0

når du har regnet dit krydsprodukt ud har du a b og c, så sætter du punktet P ind, og får at: ax+by+cz+d = k

hvor k er et vilkårligt tal du finder ved at regne det ud. når du har k, kan du bare rette d ind, sådan at k = 0

det var en lidt bøvlet måde jeg fik skrevet det på, jeg håber det giver mening.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 der skulle selvfølgelig stå ax+by+cz+d = 0 øverst.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.