Matematik

Bestem integralet af en sammensat funktion.

01. februar 2011 af Spirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey.

Har fået opgaven:

Bestem integralet af integral((2-x)^6) dx.


Jeg ved godt, at det er en sammensat funktion, og at man skal opstille det som du/dx, men kan simpelthen ikke huske hvordan jeg kommer videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af mathon

     sæt
                u = 2-x   og  dermed  dx = -du

                ∫(2-x)6dx = -∫u6du = (-1)(1/7)u7 + k = (1/7)·(-1)·(2-x)7+ k = (1/7)·((-1)·(2-x))7 + k = (1/7)·(x-2)7 + k


Skriv et svar til: Bestem integralet af en sammensat funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.