Matematik

Bevis for lineær funktion

01. februar 2011 af MichelleLIWE (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der nogen der kan beviset for den lineære funktion. Altså bevise formlerne for hhv. a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Ezmacros (Slettet)

 Tror jeg har en gammel rapport om det. Ser lige om jeg kan finde den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2011 af Ezmacros (Slettet)

Beviset for at finde a og b:

Formlen for at finde a er a=y2 - y1 / x2 - x1 man skal altså kende mindst 2 punkter på linjen for at finde a.

For at bevise dette har vi to punkter A(x1, y1) B(x2, y2) som begge ligger på en ret linje som har en hældning. Den rette linje må altså ikke være lodret. Nu kan vi altså sige at y1 = a*x1+b og y2 = a*x1+b.

Når vi trækker disse to fra hinanden får vi

y2 - y1 = a*x2+b - (a*x1 + b) ⇔ y2 - y1 = a * x2 - a * x⇔ y2 - y1 = a(x2 - x1) ⇔ a = y2 - y1 / x2 - x1

Vi har nu bevist at  a = y2 - y1 / x2 - x1 altså ville teorien vise at hvis punkterne hed A(5, 10) og B(6.5, 13) ville regnestykket se sådan ud: a = 13 - 10 / 6.5 - 5 ⇔ 3 / 1.5 ⇔ 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2011 af MCAE (Slettet)

og bevis for b?????


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2012 af lunismus (Slettet)

Beviset for b er hvor du tager en af ligningerne med kordinatsæt i.

y1 = ax1 + b

dividere med ax1 på begge sider så b står alene.

y1/ax1= b


Skriv et svar til: Bevis for lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.