Matematik

hjæææælp.

01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hej, jeg har brug for noget hjælp til en opgave i matematik.

håber at en kan hjælpe mig.

beskriv den punktmængde der har ligningen x^2 + 2x + y^2 + 4y + 8 = 0

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af peter lind

Det er en cirkel, et punkt eller den tomme mængde. Du skalprøve  omskrive ligningen til formen (x-a)2+(y-b)2=r2. Hertil skal du bruge at 2x og 4y er det dobbelte produkt i omskrivningen.


Svar #2
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

og hvordan gør jeg det? :D


Svar #3
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

altså:

x^2 + 2x + y^2 + 4y = -8

(x¨2 + 2x) + (y^2 + 4y) = -8

så kan jeg ikke komme længere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2011 af peter lind

Den første parentes skal det omskrives til (x-a)2 = x2-2ax+a2.  sammenlign det med udtrykket i din første parentes.


Svar #5
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2011 af peter lind

læg mærke til det dobbelte produkt. Du kan af dette direkte aflæse hvad a er.


Svar #7
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

det ved jeg ikke, hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2011 af peter lind

Det dobbelte produkt er -2ax. Dette skal stå i den første parentes. Hvad skal a så være?


Svar #9
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

okay, er virkelig forvirret nu. det ved jeg ikke? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er helt samme fremgangsmåde som til den anden opgave, du har kørende, https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=964503 , hvor du også har fået udførlig hjælp.


Svar #11
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

ja, og som du kan se har jeg skrevet at jeg ikke forstod hans forklaring, og det har han valgt ikke at svare mig på. så kan jeg ikke rigtig se at jeg er kommet videre?


Skriv et svar til: hjæææælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.