Matematik

lorentz kurve

01. februar 2011 af King_2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har følgende opgave.

Arealet mellem linien y=x Og 1.aksen i intervallet [0;1] er lig 0,5. Arealet mellem lorentz kurven er linien med ligningen y=x kaldes A. Den såkaldte gini-koefficient beregnes som forholdet mellem A og 0,5. Det vil sige :

Gini koefficienten = A / 0,5

Bestem Arealet A mellem linien y=x og lorentz kurven f(x) for det pågældende land og bestem gini koefficienten.

f(x) kan tilnærmelsesvis beskrives som: f(x)= 0,1x^5 + 0,4x^3 + 0,5x

Hvordan skal jeg gribe denne opgave an?
skal jeg integere f(x) for at få arealet udner eller hvad ville være den optimale løsning.


Svar #1
02. februar 2011 af King_2 (Slettet)

ingen der kan give en hånd?


Skriv et svar til: lorentz kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.