Fysik

Fysik Opgaver (forkortet udgave)

01. februar 2011 af WHiP (Slettet) - Niveau: B-niveau

God aften SP

Jeg har overvejet om jeg ikke har krævet for meget i forhold til mit sidste indlæg så jeg har valgt kun at spørge om det jeg reelt er i tvivl om.

1.
Lige som før har jeg en americium-241 isotop der har en halveringstid på 433 år og med en masse på 2,9*10^-7g.

A
Bestem k værdien.

Jeg har været vandt til at k altid har SI-enheden k=[s^-1]

Altså at jeg har fået k til: k=ln(2)/433*(3,156*10^7s) => k=5,1*10^-11 s^-1

B
Beregn aktiviteten efter 25 år

A=36756,34956*e^-5,1*10^-11*(25*(3,156*10^7)) => A=35KBq.

Jeg undrer mig her over om de 25 år skal omskrives til sekunder fordi k er s^-1

2
En fusionsproces:
4 H-1 -> He-4 + 2e + 2v
Solens stråler udsender en effekt på 3,9*10^26 W

A
Beregn massetabet

Jeg er gået ud fra jeg skulle tage start massen og trække slut massen fra så jeg har fået

6,69*10^-27 - 6,65*10^-27

B
Beregn Q-værdien for én proces

Jeg har forstået det sådan at jeg skal tage start energien og trække slut energien fra hvor der er sket en hel proces så jeg har fået:
6*10^-10 J - 5,98*10^-10 J => 4*10^-12

C
Beregn hvor mange fusionsprocesser der sker i sekundet

Jeg mener at jeg skal tage Q-værdien fra forrige opgave og dividerer med solens effekt idet det er der processen sker.

F=4*10^-12J/3,9*10^26W =>1*10^-38 processer i sekundet

Jeg sætter stor pris på bare at kunne få feedback på de her opgaver og ikke andre


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg regner da med at du får feedback af din lærer, når du afleverer opgaverne. Du har jo arbejdet med de opgaver han/hun har stillet.


Skriv et svar til: Fysik Opgaver (forkortet udgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.