Matematik

Geometri og trigonometri

01. februar 2011 af Arbejdsbog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej spørgsmålet lyder således:

I trekant ABC er Vinkel B = 30,8 grader, længden a = 98 og længden b = 71. Beregn de manglende stykker i trekanten (to løsninger!)

Jeg beder om hjælp, da jeg har prøvet at løse den selv, men forgæves.

På forhånd tak for hjælpen

Med venlig hilsen

Brian


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationen til at bestemme vinkel A . Der er to løsninger. For hver løsning bestemmes vinkel C ud fra vinkelsummen, og dernæst bestemmes c ved hjælp af enten sinusrelationen, eller en cosinusrelation.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2011 af mathon

        cos-relationen giver dig

                                                       c2 - 2·98·cos(30,8º)c + (982-712) = 0


Svar #3
02. februar 2011 af Arbejdsbog (Slettet)

Okay ;)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Geometri og trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.