Matematik

Eksponentiel funktion

02. februar 2011 af AReinholdt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion: f(x)=7,3669*1,05^x    som går igennem P(10,12)

Spørgsmålet lyder så:

Bestem den relative y-tilvækst for en absolut x-tilvækst på deltaX=5.

Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre

Skal jeg indsætte 15 på x´s plads og så trække resultatet fra 12? Jeg er meget i tvivl om hvad der menes...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af mathon

                                     y1 = 7,3669·1,05x1

                                     y2 = 7,3669·1,05x2

                                     y2/y1 = 1,05x2-x1

                                                                        y2/y1 = 1,05Δx

                                                                        y2/y1 = 1,055

                                                                        relativ
                                                                        y-tilvækst
                                                                        (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = 1,055 - 1 = 0,276282

                                                                        Δy/y = 0,276282 ≈ 27,6%

                                                                       


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.