Matematik

Uligheder

03. februar 2011 af ghof (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvordan kan jeg løse de uligheder? 


a )    1/x > 2 

b)     1/x < 0

c )   x i anden < 0

d)    x - 4 <  -4 

e)    0  <  x  + 21/2

f)     3x  - 2  <  -8 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvis du vil have hjælp må du selv sørge for at vi kan læse opgaverne og det er ikke meningen at vi skal løse opgaver på stribe fordi du ikke selv gider gøre noget.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2011 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget...

Vi skal vel ikke bare lave dine opgaver for dig?!


Svar #3
03. februar 2011 af ghof (Slettet)

 Jeg siger ikke i skal løse opgaverne for mig, jeg spørg om der er nogen der kan beskrive en løsning til dem -  og jeg skriver dem her, ikke fordi jeg ikke gider at løse dem, jeg skriver dem for at få noget hjælp!

-  desuden behøver du da slet ikke skrive den kommentar, bare for at skrive noget, hvis du ville hjælpe, ville det kun gøre mig glad, hvis du ikke ville, kan du jo bare gå ud af det, svære er det altså ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2011 af Duffy

Nuvel. (Det kan selvfølgelig være udmærket at se HVORDAN man kan gøre, men ikke med ALLE opgaverne)...

Lad os se på den første:

1/x > 2

Her skal du først overveje hvilke x'er du må/kan bruge. Eftersom x står i nævneren, kan du ikke bruge x=0, for du må ikke dividere med nul.

Uligheden ser nu sådan ud:

1/x > 2  , x ≠ 0.

(1/x)*x > 2*x  [ganger med x på begge sider af lighedstegnet]

1 > 2x     [reducerer. x/x = 1 ]
 

1/2 > (2x) / 2    [division med 2 på begge sider af lighedstegnet ]

1/2 > x [reducerer. 2/2 = 1]
 

Konkluderer:

L = ]-∞;½[


Svar #5
03. februar 2011 af ghof (Slettet)

 kan det så passe at det giver   x < 1/2  og x 0 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2011 af Duffy

Se bort fra løsningen i #4 !!

Jah, hvis du mener x < 1/2 og x ≠0 .

 Dermed er den fulde løsning

0 < x < ½

Dvs

L = ]0;½[


Svar #7
03. februar 2011 af ghof (Slettet)

( ≠ ) -  hvorfor bruger du det tegn?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2011 af Duffy

forskelligt fra

--------

Faktisk skal forudsætningen være

1/x > 2 , x > 0.

Da 1/x er negativ for alle x der er negative...


Svar #9
03. februar 2011 af ghof (Slettet)

 tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Nå du fik rettet teksten meget hurtigt, så den kunne læses. Det startede godt nok med at se meget mystisk ud med den png fil eller hvad det nu var.


Skriv et svar til: Uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.