Kemi

SRO - Reaktionshastighed

03. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)

Hej alle sammen.
Jeg er igang med en SRO, og sidder lidt fast i en opgave, som lyder:

(h) Find ved hjælp af reaktionsligningen reaktionshastigheden Δ[Br÷]/t af Δ[Br2]/t og vurder hvilken reaktionsorden der kan være tale om:

v = Δ[Br^-]/t = k × [Br^-]^0 = k
v = Δ[Br^-]/t = k × [Br^-]
v = Δ[Br^-]/t = k × [Br^-]^2

Det jeg er kommet frem til indtil videre er at

Reaktionen hedder: 

BrO_-3^- + 5 Br^- + 6 H^+ → 3 Br_2+ 3 H_2O

V_Br = (Δ[Br^-])/Δt = 5/3·(Δ[Br_2])/Δt = 5/3·0,000008 = 0,00012m/s

Hvor 0,000008 er mit c (koncentration)

Jeg håber det giver mening og i gider at hjælpe mig derude. Det ville være en stor hjælp! :-)
 


Skriv et svar til: SRO - Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.