Matematik

Redegøre for en funktion

03. februar 2011 af Fie2401 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal redegøre for, at rumfanget af en æske som funktion af x kan angives som

V(x)=2x3-100x2+1200x, x]o;20]

Jeg ved at:

længden=30 cm

Bredden=25

højden=5

Hvordan gør jeg det nemmest, og kan jeg bruge min TI89'er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad står x for her?


Svar #2
03. februar 2011 af Fie2401 (Slettet)

x står for højden 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men den er jo lig med 5 ifølge #0. Du bør nok formulere hele opgaven.


Svar #4
03. februar 2011 af Fie2401 (Slettet)

 Jeg har læst forkert. Højden er ikke 5 i denne opgave, højden er x. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis æsken ellers har form som en kasse, er dens rumfang V = 30cm·25cm·x = x·750cm2 .

Der må være flere oplysninger i opgaven.


Svar #6
03. februar 2011 af Fie2401 (Slettet)

Jeg vedhæfter lige opgaven, det er vist det nemmeste. 

Vedhæftet fil:opgave 4. rumfang.docx

Brugbart svar (1)

Svar #7
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Og hvis du kan vedhæfte filen i .doc eller .pdf format, er der flere, der kan hjælpe.


Svar #8
03. februar 2011 af Fie2401 (Slettet)

Jeg prøver lige igen så ;-)

Vedhæftet fil:opgave 4. rumfang.doc

Brugbart svar (1)

Svar #9
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal jo så omsætte tegningen af papstykket til dimensionerne for æsken. Dens højde kaldes x, dens bredde y, og dens længde kan vi kalde L. Så gælder der jo, at L = 40 -2x, og at 2(x+y) = 60 , dvs y = 30 -x.

Æskens rumfang er da

V = x·(30-x)·(40-2x)

Du kan selv regne videre herfra og bekræfte udtrykket i opgaven.


Svar #10
03. februar 2011 af Fie2401 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Redegøre for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.