Matematik

Løsning af ligning!

03. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Jeg har her en andengradsligning, opgaven går ud på, at jeg skal løse den!

Jeg har løst alle andre, men har ikke set den slags før:

-0,5 x^2=4x

Her er hvad jeg er kommet frem til:

a =-0,5

b=0

c=0

Og hvad så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Koefficienten b er ikke 0, men -4 . Men ligningen løses simplest ved brug af nulreglen

-0,5·x2 = 4x, hvoraf

0,5·x2 + 4x = 0, eller

x·(0,5x + 4) = 0

Benyt nu nulreglen for et produkt.


Svar #2
04. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du havde valgt den anden metode, havde din ligning set således ud:

ax^2+bx+c=0

-0,5x^2-4x+0 = 0

d = b^2-4ac = 16 - 4*-0,5*0 = 16

rødder: [-b ± √d] /(2a) = [4±4] / -1 = -8 og 0 ;-)


Skriv et svar til: Løsning af ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.