Matematik

En drilagtig trekant

04. februar 2011 af Frederikgodt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har lidt problemer med en trigonometri opgave, som jeg håber, at der nogen, der kan hjælpe med.

Vi har en trekant ABC hvor M er midtpunktet på siden AC.

Beregn vinkel AMB og |AC|

Beregn |BC| og vinkel B i trekant ABC

Beregn arealet af trekant ABC.

Jeg har fundet Vinkel M i trekant AMB og Vinkel B i trekan AMB, men jeg kan ikke finde ud af at beregne |AC|

på forhånd tak for hjælpen.

Opgaven er også vedhæftet - det er opgave nr. 3.

Vedhæftet fil: Aflevering til 4.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2011 af asgerregsa (Slettet)

 Det er den vinkel der er i det nederste højre hjørne


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2011 af mathon

         vinkel AMB 126,5º                       beregnes af
                                                                                         angle  -->  DEGREE
                                                                                         approx(solve(sin(x)/5=sin(40)/4,x)) | x>90 and x<180

         |AM| = 1,44892                            beregnes af
                                                                                        angle --> DEGREE
                                                                                        (solve x/sin(126.5+40)=sin(40)/4,x))

         |AB| = 2·1,44892 ≈ 2,9

         |BC| ≈ 3,3                                     beregnes af
                                                                                         (2.92 + 52 - 2·2.9·5·cos(40))0,5 = 3,34


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg kan ikke læse docx filer, kan du ikke bruge doc-fil i stedet


Skriv et svar til: En drilagtig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.