Matematik

Vilkårlige trekanter

05. februar 2011 af UWK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber der er nogle der kan hjælpe

opgaven lyder

vinkel A= 35 grader

b=13

c=10

bestem længden af siden a

jeg har herefter anvendt cosinus-relationen

a^2=b^2+c^2-2*bc*Cos(A)

a^2=13^2+10^2 - 2*13*10*Cos(35)

269-234,96 = 34,04

kvadratroden 34,04 = 5,834

Hvad har jeg gjort forkert undervejs? og hvordan skal den indtastes på lommeregneren??

på forhånd tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af AskTheAfghan

                 a2      =   b2    + c2        -     2*b*c      *    cos(A)

                 a2     =   132  + 102     -    2*13*10   *    cos(35)

                 a2     =   169  + 100    -      260       *    0,819152

                 a2     =   169  + 100    -               212,98

                 a2     =          269        -               212,98

                 a2     =                    56,02

             √(a2)    =                √(56,02)

                  a     =                      7,48

Regnearternes hierarki


Svar #2
05. februar 2011 af UWK (Slettet)

ok tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.