Matematik

Skift af basis-sæt

06. februar 2011 af Phienix (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Jeg står med en opgave, hvor jeg har fået oplyst tre vektorer: V = ( v1, v2, v3 ). Disse tre vektorer er alle 3x1. Jeg har vist, at disse vektorer kan opskrives som en linear kombination af R3 (det 3-dimensionelle rum), og derfor er en ordnet basis for R3.

Herefter får jeg oplyst, at jeg E = ( e1, e2, e3 ) betegner den ordnede standardbasis for R3. Jeg får så stillet til opgave, at jeg skal finde overgangsmatricen (the Transition matrix), T, for basisskift fra E til V. Med andre ord skal findes overgangsmatricen T, som opfylder at

T*[v]E = [v]V

hvor [v]E og [v]V er koordinatvektorerne mht. E og V.

- - -

Jeg må indrømme jeg er ret meget i tvivl om denne opgave, og ønsker derfor lidt hjælp. Mit bud er, at eftersom vi går fra standardbasen E til V, vil overgangsmatricen svare til den inverse af den matrix, man vil få fra V. Med andre ord; hvis man laver en matrix V, hvor vektoren v1 udgør V's første søje, v2 udgør V's anden søjle og v3 udgør V's tredje søjle (så man laver en 3x3 matrix), så vil overgangsmatricen svare til V-1.
Men jeg føler lidt, at jeg er på gale spor, især fordi jeg i princippet ikke har noget grundlæggende argument for ovenstående..


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Se http://matleks.infa.dk/index.php?id=3&no_cache=1&tx_lfmatleks_pi1[word]=384


Skriv et svar til: Skift af basis-sæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.