Kemi

Har købt Kemi112

06. februar 2011 af 215 (Slettet)

Jeg ved ikke om det var en god ide... men jeg sidder her og skal beregne styrkekonstanten, og har fået vide at min lære at den beregnes via formlen 

ks = [H_3O^+]^2/(c(s) - [H_3O^])

men i i kemi112 er den givet som

ks = ([H_3O^+]*c(s))/ ([H_3O^+])
hvilken er den rigtige, og hvilken skal jeg gå udfra, ja begge giver forskellige resultater, og i opgaven står der at vi har med opløsninger at gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

I min bog står der at syrestyrkekonstanten er: Ks= [H3O+]•[A-]/[HA]  


Svar #2
06. februar 2011 af 215 (Slettet)

Ja.. nu hvor jeg kigger i min bog står der samme som i Kemi112, er noten vel forkert ?


Svar #3
06. februar 2011 af 215 (Slettet)

pH 3,40 er da en middelstærk syre/svag syre


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2011 af mathon

   

                          den øverste er den rigtige

                                              HA  +  H2O   <--->   A-  +  H3O+
koncentrationer i mol/L:              (1-α)cs                         α·cs    α·cs

                          Ks = [H3O+]2/(cs - [H3O+]) = [H3O+] • [A-]  / [HA]


Svar #5
06. februar 2011 af 215 (Slettet)

 altså ks = [H_3O^+]^2/(c(s) - [H_3O^])
?


Svar #6
06. februar 2011 af 215 (Slettet)

 hvordan kan det være at jeg så for 2 forskellige tal, men forskellen ligger langt ude på decimalerne..


Skriv et svar til: Har købt Kemi112

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.