Matematik

Reducer

06. februar 2011 af pernilleege (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hej.. Jeg er ved at øve til eksamen u. hjælpmidler MAT A: men har fuldstændig glemt hvordan jeg skal reducere en brøk som denne? Can somebody help me?

 5m/(2m^2+3mn)

På forhånd tak. 
 

Pernille


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af mathon

i nævneren sættes en fælles faktor uden for parentes

                                2·m·m+3·m·n = m(2m+3n)

så du har
                                5m/(2m2+3mn) = 5·m/(m·(2m+3n))            der kan forkortes med m
hvoraf
                                5m/(2m2+3mn) = 5/(2m+3n)


Svar #2
06. februar 2011 af pernilleege (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.