Matematik

Geometro og trigonometri

06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, jeg har virkelig brug for noget hjælp til denne opgave. 

Hvordan beregner man arealet af en trekant i en cirkel, hvor man kun kender cirkelens top på 110 grader og sidelængde på 0.9 m i trekanten også. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Cirklens top? Uddyb.


Svar #2
06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 der er tegnet en cirkel. og inde i den cirkel er der tegnet en trekant, som er farvet grå. radius er 0,9 m og trekantens vinkel er 110 grader. jeg skal udregne trekantens areal. men er i tvivl om hvordan jeg hverken kender trekantens højte osv. men kun den ene vinkel og en af sidernes længde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Er det en retvinklet trekant??


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

#3 den kan ikke være retvinklet hvis en af siderne er 110grader.

110+90 = 200 ikke 180.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Nåh jamen hvis radius=0,9 så er hypotenuesen=0,9
siden a=cos(110)
Så kender du  to sider og en vinkel . 

Hmm, altså det er det der enhedscirkelpis i hvertfald, kan kun finde ud af det for retvinklede trekanter, men ellers så bruge nogle af de der sin-,cos-, eller tangensregler :)

Du kan bruge sin: sinC/c =sinB/b = sinA/a


Svar #6
06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

#5

Nåh jamen hvis radius=0,9 så er hypotenuesen=0,9
siden a=cos(110)
Så kender du  to sider og to vinkler. Så kan du bare bruge Pythagora's a2+b2=c2 til at løse resten. ;P a= cos(110) og c=0.9

ud fra hvad du siger, så har jeg regnet sådan ud:
a= cos(110)
c= 0.9

jeg isolerer b og bruger kvadratrod for at fjerne "^2" så:

a^2 + b^2 = c^2
b^2 = c^2 + a^2
b= ?cos(110)^2-0.9^2

men videre kan jeg ikke komme..


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Pythagoras læresætning kan kun bruges i retvinklede trekanter.

Har du før regnet med en trekants omskrevne cirkel?


Svar #8
06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 #7

 Pythagoras læresætning kan kun bruges i retvinklede trekanter.

Har du før regnet med en trekants omskrevne cirkel?

- Hm okay :/
nej, det har jeg ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Det gælder for radius i en omskreven cirkel:

2R=a/sinA = b/sinB = c/sinC


Svar #10
06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 Kan du forklare mere specifikt? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Du kan bruge sinrelationerne i alle slags trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Du kan altså udtrykke radius i en cirkel vha. af sider og vinkler i trekanten. Dvs. at du også kan gøre det omvendte.


Svar #13
06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 Vil du fortælle mig om jeg har gjort det rigtigr?

sin(110) = 0.9/c

sin(110) * c = 0.9

c = 0.9/sin(90)

c = 0.95


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Jeg kan ikke hitte ud af hvor sin(90) kommer fra......


Svar #15
06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 mente 110 


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Er det en side i trekanten eller er det radius i cirklen, der er 0;9 m?

Du siger skiftevis det ene og det andet (# 0 og # 2)


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

2R = c/sinC

R=c/2(sinC)

c=2sinC*R


Svar #18
06. februar 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 har vedhæftet en paint version af det billede i min bog. Det forklarer nok bedre end jeg. 

Vedhæftet fil:Smillaaa.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #19
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Ok, 0.9 er altså både radius og en side.


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Find en side vha.

2R = c/sinC

R=c/2(sinC)

c=2sinC*R

Og find så resten vha. sinusrelationer.

Herfra kan arealformlen bruges.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.