Matematik

En funktion f er givet ved f(x)=1/3x^3+e^4x

07. februar 2011 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) bestem f'(x)

hvilket jeg får til:

f'(x)= 3*1/3*x^2+4*e^4*x = x^2+4e^4x

men jeg mener vores matematiklære fik det til 7+5x ?? ellers har jeg bare misforstået, please hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har differentieret det korrekt her.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2011 af mathon

når du ikke anvender parenteser i lineær udtryksform,
kan der opstå misforståelser:


hvis du mener
                                 f(x) = (1/3)x3 + e4x
er          
                                 f '(x) = x2 + 4e4x
.......

f(x) = 1/3x^3+e^4x kan evt. læses som

           f(x) = 1/(3x3 + e4x)


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved f(x)=1/3x^3+e^4x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.