Matematik

Ligninger

07. februar 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Nogen der kan hjælpe med følgende ligninger?

½ * (3x + 9 ) - 4x + 7 = 4 - 5x

3x - 6 + (4x + 5 / 3) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parenteserne og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af AlexDett (Slettet)

Nr. 1

½ * (3x + 9) - 4x + 7 = 4 - 5x, hæv parenteserne

1,5x + 4,5 - 4x + 7 = 4 - 5x, reducér på venstre side

11,5 - 2,5x = 4 - 5x, addér med 5x på begge sider og træk 11,5 fra på begge sider

2,5x = -7,5, dividér med 2,5 på begge sider af lighedstegnet

x = -3

nr. 2

3x - 6 + (4x + 5 / 3) = 2, da det er en plus-parentes, kan du bare fjerne dem

3x - 6 + 4x + 5 / 3 = 2, nu skal du regne ud, hvad 5 / 3 er for at gøre det nemmere

3x - 6 + 4x + 1 2/3 = 2, reducér på venstre side

7x - 4 1/3 = 2, addér med 4 1/3 på begge sider af lighedstegnet

7x = 6 1/3, dividér med 7 på begge sider af lighedstegnet

x = 0,904761905


Svar #3
07. februar 2011 af Kertan (Slettet)

Tak! :)


Svar #4
07. februar 2011 af Kertan (Slettet)

nr. 2

3x - 6 + (4x + 5 / 3) = 2, da det er en plus-parentes, kan du bare fjerne dem

3x - 6 + 4x + 5 / 3 = 2, nu skal du regne ud, hvad 5 / 3 er for at gøre det nemmere

3x - 6 + 4x + 1 2/3 = 2, reducér på venstre side

7x - 4 1/3 = 2, addér med 4 1/3 på begge sider af lighedstegnet

7x = 6 1/3, dividér med 7 på begge sider af lighedstegnet

x = 0,904761905

^^ Kan dette godt være resultatet i en ligning? ( x = 0,904761905)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2011 af AlexDett (Slettet)

 Ja, det kan det sagtens.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.