Fysik

Tryk i en gasflaske

07. februar 2011 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

en trykflaske indeholder 1,31 kg oxygen (molarmasse 32 g/mol)

rumfang = 30 liter

Beregn gassens tryk ved 20C

Nogen der ved hvilken formel jeg skal sætte dette ind i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

p*V = n*R*T


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 benyt tilstandsligningen for en idealgas:

pV = nRT

hvor trykket bergnes ved

p = nRT/V

her kan du beregne stofmængden ved

n = m/M

og gaskonstanten findes i en databog - husk at temperaturen måles i kelvin 


Svar #3
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

Hvad er  M?

jeg ved jo at n = 32g/mol


Svar #4
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

Kan det her passe?

P= n * R * T => P = 32g/mol * 8,31 * 293/ 30 = 2597,153

?


 


Svar #5
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

måske skal jeg ikke regne temp om til kelvin!


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

du kender ikke n. men du har M som er molarmassen og du kender massen af oxygenet. derfor kan du beregne n ved

n = m/M

#4 - n er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal i hvert fald have styr på, hvad der er hvad.

M = molarmassen, angives i g/mol

n = stofmængden, angives i mol

Derudover forstår jeg ikke, hvad du laver. Du udelader ganske enkelt noget?

Beregn først: n = m/M

Derefter

p*V = n*R*T , isoler P. Omregn T til kelvin


Svar #8
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

 n = m/M => 1,31 kg/32g/mol = 0,0409375

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 husk dine enheder.

resultatet bliver 40,94 mol


Svar #10
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

P*V = 0,0409375 * 8,31 * 293/ 30 = 3,2 ?


Svar #11
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

P*V = 40,9 * 8,31 * 293 / 30 = 3319,4?


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Nej, løs ligningen:

p = (40,94 * 8,31 * 293)/30


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11 -  JAAAAA rigtigt! svaret angives i pascal-


Svar #14
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

Tak Tak, jeg fatter ikke en skid. Er taknemmelig over hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 intet problem. på gensyn på studieportalen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. december 2021 af hawolul

en trykflaske på 10,0 L indeholder 1,31 kg oxygen.

beregn gassens tryk ved 20 C

beregn dernæst trykket, hvis flaskens temperatur i tilfælde af brand stiger til f.eks. 400 C


Skriv et svar til: Tryk i en gasflaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.